Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Δυναμισμός και αποφασιστικότητα που γράφουν ιστορία!


Ο δυναμισμός και η αποφασιστικότητα της Βικτωρίας Καρέλια, προέδρου της ομώνυμης καπνοβιομηχανίας, δεν εξαντλείται σε πολλά λόγια, ούτε σε αναρίθμητες δημόσιες εμφανίσεις, ούτε μόνο στο επιχειρείν και στην οικονομία. Αντίθετα επεκτείνεται πέραν αυτών και διοχετεύεται σε δράσεις που αφορούν την κοινωνία και τον πολιτισμό μέσω του Ιδρύματος Καρέλια και της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρίας Καρέλια».

 Η πρόεδρος της ελληνικής καπνοβιομηχανίας γνωρίζει πολύ καλά πώς να διαφυλάττει ενεργή την ιστορική μνήμη τόσο μέσα από την επιχειρηματική δράση όσο και μέσα από την κοινωνική δράση. Δραστηριότητα που αντανακλά διαχρονικά τη φιλοσοφία της Καρέλια, όπου έχει γαλουχηθεί και η επόμενη γενιά, οι κ.κ. Ανδρέας και Ευστάθιος Καρέλιας, ως αντάξιοι συνεχιστές της ελληνικής καπνοβιομηχανίας.

Όπως τονίζει στο εταιρικό μήνυμά της, «το όνομα “Καρέλια” είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον χώρο του καπνού από το 1888, όταν ο Γεώργιος και ο Στάθης Καρέλιας ίδρυσαν την ομώνυμη καπνοβιομηχανία». 

«Από γενιά σε γενιά, η οικογένεια εργάστηκε για την τελειοποίηση των προϊόντων της και την κατάκτηση νέων αγορών. Με την αυτοπεποίθηση που αντλεί τόσο από την οικονομική της σταθερότητα όσο και από την πολυετή πείρα της, η Καρέλια προσβλέπει σ’ ένα ακόμα πιο επιτυχημένο μέλλον.
Στηρίζουμε ό,τι έχει ποιότητα, προχωράμε μπροστά με έρευνα, με θέληση», υπογραμμίζει η Βικτωρία Καρέλια.

Αν και η ίδια διατηρεί πολύ χαμηλούς τόνους, η επιδραστική παρουσία της που βγαίνει στο φως είναι αναμφισβήτητη και πολύπλευρη. 
Η στήριξη που προσφέρει μέσα από τη δραστηριότητά της είναι πολυσχιδής, στοχευμένη, συγκεκριμένη, σταθερή και ουσιαστική, δείγμα μιας στιβαρής διοίκησης και στρατηγικής που εκπορεύεται από το επιχειρηματικό όραμα της οικογένειας Καρέλια αλλά και την έμπνευση του αείμνηστου Γιώργου Α. Καρέλια, που συνδύαζε το ταλέντο του επιχειρηματία με τη ματιά του φιλότεχνου, του ζωγράφου και του λάτρη της ιστορίας που συναντήθηκε με την αγάπη της Βικτωρίας Καρέλια για την ελληνική παράδοση, όπως αποτυπώνεται στην παραδοσιακή φορεσιά και όλα όσα τη συνοδεύουν.

Στο πλαίσιο αυτό, η ευρωστία της καπνοβιομηχανίας αντικατοπτρίζεται όχι μόνο στα ετήσια οικονομικά της αποτελέσματα, αλλά και στη σταθερή κοινωνική της πολιτική, που περιλαμβάνει επιπλέον παροχές προς τους εργαζόμενους, αλλά και παροχές υποστήριξης εκπαιδευτικών, οικονομικών, πολιτιστικών δραστηριοτήτων και φιλανθρωπικών έργων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

Καπνοβιομηχανία Καρέλια, Ίδρυμα Καρέλια και Συλλογή Ελληνικών Ενδυμάτων αποτελούν ένα τρίπτυχο δράσεων που βασίζονται στην ατομική εξέλιξη αλλά και την πρόοδο της κοινωνίας, με βάση τις αρχές της Καπνοβιομηχανίας Καρέλια.

 «Να ζεις τη ζωή, όχι μόνο να τη διαβαίνεις. Είναι μεγάλη τέχνη να μπορείς να ενστερνίζεσαι τα ρεύματα της κάθε εποχής, της κάθε γενιάς και να τα βιώνεις», είναι ένα από τα μηνύματα του Ιδρύματος Καρέλια.

Μεγάλο ποσό έχει διατεθεί για υποτροφίες, επιχορηγήσεις πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, συνεδριακών, οικονομικών και λοιπών δράσεων. H Bικτωρία Kαρέλια δηλώνει υπέρμαχος της διατήρησης και διάδοσης της ελληνικής λαϊκής παράδοσης και κληρονομιάς, του πολιτισμού και των τεχνών και ενός έργου που αποβλέπει στην ποιότητα, στην αναβάθμιση και στην εξέλιξη της κοινωνίας με βάση τις αξίες του σεβασμού, της δημιουργίας και της ευγενούς άμιλλας.

 Όπως λέει η ίδια, «τα έργα της λαϊκής παράδοσης επιστρέφουν κάποτε στους λαούς που τα γέννησαν, ώστε να μπορούν ελεύθερα να τα θαυμάζουν, να τα εκτιμούν και να εμπνέονται και πάλι από αυτά.

 Οραματιζόμαστε νέες οπτικές μέσα από τις οποίες θα μπορεί κανείς να προσεγγίσει την ελληνική ενδυμασία για να φτάσει στον πυρήνα της, που είναι η ακάματη μετατροπή του εσωτερικού κόσμου του λαού μας σε φως».

Πηγή:naftemporiki.gr/

Σάββατο 27 Μαΐου 2023

For our Village - Από την εκπομπή " Πανόραμα"

Οι Νέοι μας είναι οι παίχτες που θα αλλάξουν τους όρους του παιχνιδιού! Δηλαδή αυτοί που στηριζόμενοι στις επαναστατικές τεχνολογίες θα καταρίψουνε τους παραδοσιακούς κανόνες και θα εισάγουν Νέα Επιχειρηματικά μοντέλα!

Είναι αυτοί που αρέσκονται στην καινοτομία και δεν δέχονται περιορησμούς από τα παγιωμένα επιχειρηματικά μοντέλα τα οποία και αμφισβητούν με το να δημιουργούν νέα, προς όφελος της κοινωνίας και των καταναλωτών!

Υπάρχουν ευκαιρίες, ποιος είναι σε θέση να τις εκμεταλευτεί αυτές τις ευκαιρίες!

1) Να βλέπεις τις ευκαιρία -  Το πρόβλημα

2) Ν μπορείς να σχεδιάσεις - Businees Plan -σχεδιασμός προσόντων  και ικανοτήτων!

Στήσιμο ομάδας με διαφορετικά  Skills! Learning by doing!

Part  time internet, Π.Χ. Πάμε διακοπές- πουλάει εισητήρια, αν εγώ μπορώ να βοηθείσω με κάποιο τρόπο, στην αύξηση πώλησης εισητηρίων - πληρώνομαι! 


Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Διλήμματα - Κίνδυνοι και ευκαιρίες για το παρόν και το μάλλον!

 Ποια είναι αυτή η νέα γενιά που μεγάλωσε με την ψηφιακή τεχνολογία και τι αναζητά;

 Η Νέα Γενιά χρειάζεται να έχει περισσότερο χώρο!

 Η Νέα Γενιά και γνωρίζει και γνωρίζει  και μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα...Έχει όλα τα εργαλεία!

Μακροπρόθεσμος  σχεδιασμός...