Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Eπιχειρηματική Ιδέα! village -Ο Επιχειρηματικός Σχεδιασμός

Ξαφνικά σαν να φώτισε ο γλόμπος του Γρανάζη μέσα στον κεφάλι σας!!! Εξαιρετική ιδέα

Δύο πράγματα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας: το προϊόν ή η υπηρεσία που αφορά η ιδέα που έχετε, ΠΡΕΠΕΙ να ικανοποιεί μια ανάγκη ή/και να επιλύει ένα πρόβλημα.

Ο Επιχειρηματικός Σχεδιασμός

Αν όλα δείχνουν ότι η ιδέα σας δεν είναι μόνο εξαιρετική αλλά υπάρχει κενό στην αγορά και διαφοροποίηση στο σκεπτικό σας, τότε αναλύστε το εγχείρημα σας έχοντάς υπόψιν τα παρακάτω:

Βρείτε την κατάλληλη ομάδα που θα πλαισιώσει το εγχείρημα σας.

Προσδιορίστε τα χαρακτηριστικά του προϊόντος/ υπηρεσίας σας.

Με ποιους χρειάζεται να συνεργαστείτε;

Ποιό είναι το επιχειρηματικό μοντέλο που θα ακολουθήσετε;

Τι χρήματα χρειάζονται και από πού θα αντλήσετε τα αναγκαία κεφάλαια.

Δημιουργήστε ένα μίνι προϋπολογισμό της τριετίας.

Θα χρειαστείτε σίγουρα βοήθεια. Συμβουλευτείτε ειδικούς σε θέματα Αγοράς, Καινοτομίας, Οικονομικών κτλ 

 H Αναζήτηση Κεφαλαίων

Καλές οι ιδέες, καλά τα νέα προϊόντα και οι υπηρεσίες αλλά χωρίς κεφάλαιο, δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν.

Αξιοποιήστε τα κεφάλαια των 3 Fs (Family Friends & Fools). Αν δεν σας φτάνουν τα χρήματα ή δεν σας χρηματοδοτεί κανείς από το περιβάλλον σας, τότε αναζητήστε λύσεις σε κρατικά προγράμματα, σε επενδυτές (angel Investors) ή/και μπείτε σε Προγράμματα Επιτάχυνσης που μπορεί να εξασφαλίσουν και κεφάλαιο και τεχνογνωσία αλλά και να σας δώσουν κατάλληλα εργαλεία και γνωριμίες που θα σας οδηγήσουν στην άντληση πόρων που χρειάζεστε.

Για την εύρεση των κεφαλαίων είναι απαραίτητο να είναι ολοκληρωμένος ο επιχειρηματικός σχεδιασμός, να έχει διεξαχθεί μια έρευνα που θα επικυρώνει, τεκμηριώνει και θα αναπτύσει περαιτέρω την ιδέα και το επιχειρηματικό μοντέλο, καθώς και να αποτιμήσει το επιχειρηματικό δυναμικό. Επίσης, αν υπάρχει κάποιο πρότυπο του προϊόντος ή της υπηρεσίας, αυτό αξιολογείτε πολύ θετικά, κατά περίπτωση. Μόνο με τον τρόπο αυτό θα μπορέσετε να πείσετε πιθανούς επενδυτές για την ελκυστικότητα του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας.

H Κατάλληλη Καθοδήγηση

Έστω ότι τα προηγούμενα βήματα πήγαν πολύ καλά, η ιδέα είναι καλή, υπάρχει κενό στην αγορά, βρήκατε τα αναγκαία κεφάλαια και χρειάζεστε καθοδήγηση για το πώς θα ξεκινήσετε και τυπικά την επιχείρηση σας. Μιλήστε με τους κατάλληλους ανθρώπους που θα σας προσφέρουν την καθοδήγηση που χρειάζεστε λίγο πριν αποκτήσετε νομική μορφή. Νομικοί, Ειδικοί για την Πνευματική Ιδιοκτησία, Ειδικοί στην αδειοδότηση επιχειρήσεων, Marketeers, Οικονομικοί Σύμβουλοι, Φορολογικοί Σύμβουλοι, Σύμβουλοι Πληροφορικής κτλ, μπορεί να σας διευκολύνουν και να σας διαφωτίσουν για θέματα που εσείς δεν γνωρίζετε, πριν πατήσετε το κουμπί της έναρξης των εργασιών σας είτε στην Ελλάδα είστε στο εξωτερικό.

Πηγή:epixeiro.gr/article/ (αποσπάσματα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου