Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

«Έτσι απλά»Και έκανα τη σκέψη, μήπως θα ήταν σκόπιμο να υπήρχε και η επιλογή αντί να επιδοτείται η αγορά διαμερίσματος στην πρωτεύουσα,.....

«Έτσι απλά»

Σήμερα βρέθηκα σε μια παρέα όπου ένα ζευγάρι όλο χαρά έλεγε για το σπίτι που θα αγόραζε με το πρόσφατο επίδομα για νέους. Συζήταγαν και για την 64ρα smart TV που θα αγόραζαν την Black Friday!
Όταν τους ρώτησα και πως θα καλύπτουν τους τόκους του τραπεζικού δανείου δαγκώθηκαν. Ο ένας έπαιρνε το βασικό ημερομίσθιο ενώ η γυναίκα με δυο παιδιά δεν δούλευε.
Και έκανα τη σκέψη, μήπως θα ήταν σκόπιμο να υπήρχε και η επιλογή αντί να επιδοτείται η αγορά διαμερίσματος στην πρωτεύουσα, να δίναμε σε όσους το επιθυμούσαν και την επιλογή να παίρνουν 200,000 ΑΤΟΚΑ, υπό τον όρο να αγόραζαν ένα σπίτι στην επαρχία και με επιδότηση Γη που θα την αξιοποιούσαν για πρωτότυπες καλλιέργειες συμμετέχοντας σε κάποιο από τα πολλά αναπτυξιακά προγράμματα; Να δείτε πως θα γέμιζαν από κόσμο τα έρημα χωριά μας, θα γέμιζαν μαθητές τα έρημα σχολεία και πως θα ξαναζωντάνευε η επαρχία.
Θυμήθηκα το τι συνέβαινε τη περίοδο του 2010 που οι τράπεζες έδιναν ακόμα και δάνεια για να πάμε διακοπές και έμμεσα έβαζαν τους δανειολήπτες σε μια αέναη εξάρτηση.
Πολύ φοβάμαι ότι με την προτεινόμενη επιδότηση δημιουργούμαι νέα γενιά χρεωμένων νοικοκυριών στις τράπεζες, με κόκκινα δάνεια με ότι αυτό συνεπάγεται.
Οικονομολόγος δεν είμαι, τραπεζικός δεν είμαι, σεισμολόγος είμαι που έχω μάθει να αξιολογώ και να συγκρίνω δεδομένα κατά το τρεις το λάδι δυό το ξύδι και πέντε το λαδόξυδο που λένε στο χωριό μου…..
Akis Tselentis

*****************************************************

ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πολύ καλή ιδέα- πρόταση! Συζητήστετο με κάποιον ανερχόμενο πολιτικό να την συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του! Τα χωριά ερημώνουν, σε λίγο θα είναι πολύ αργά!!!


Μιχάλης Μυτιληναίος

Οι αγροτικές δουλιες έχουν ταλαιπωρία και τώρα δεν βάζουν το κορμί τους να ζοριστεί


Akis Tselentis

Μιχάλης Μυτιληναίος να κοπούν τα επιδόματα να δείτε για πότε θα δουλέψουν!


Αλέξανδρος Ξηροτύρης

Akis Tselentis δεν υπάρχει κ. Άκη, όραμα, για να τονωθεί η επαρχία και η Ελλάδα να παράγει.

Δεν υπάρχουν πολιτικοί που να θέλουν τον πολίτη ελεύθερο και παραγωγικό.

Δεν είναι εύκολο, χωρίς τις σωστές συνθήκες από το κράτος, να εργαστούν οι Έλληνες. Γι'αυτό έχουν φύγει, οικονομικοί μετανάστες, μισό εκατομμύριο, παραγωγικοί πολίτες.


Kostas Aspetakis

Akis Tselentis Να κοπούν μόνο έτσι οι νέοι θα δουλέψουν όπως παλιά.


Anna Maria Papadimitriou

Akis Tselentis μα συμβαίνει επίτηδες η φτωχοποιηση του νεοέλληνα!


Στα χωρια της πατρίδας μου (ημιορεινή Ήπειρος) με 50.000 € βρίσκεις σπίτι και χωράφια μαζί.


Akis Tselentis

Nikos Felekis άσε μη τα παρατήσω και έλθω να πάρω ένα σπιτάκι να καλλιεργώ ότι ναναι και να ηρεμήσω


Nikos Felekis

Akis Tselentis δεν θα προλάβεις. Τα αγοράζουν οι Αλβανοί που ξέρουν και μπορούν να δουλεύουν στα χωράφια.


Αλέξανδρος Ξηροτύρης

Akis Tselentis δεν υπάρχει κ. Άκη, όραμα, για να τονωθεί η επαρχία και η Ελλάδα να παράγει.

Δεν υπάρχουν πολιτικοί που να θέλουν τον πολίτη ελεύθερο και παραγωγικό.

Δεν είναι εύκολο, χωρίς τις σωστές συνθήκες από το κράτος, να εργαστούν οι Έλληνες. Γι'αυτό έχουν φύγει, οικονομικοί μετανάστες, μισό εκατομμύριο, παραγωγικοί πολίτες.

Προκόπης Πελτέκης

Akis Tselentis δυστυχώς έχουμε αυτή την στιγμή μια υποδουλωμένη αστική κοινωνία μαντρωμένη σε δήθεν άνετα κουτιά που περιμένει να πάει στα ΣΜ και στην λαϊκή αγορά να ψωνίσει εισαγόμενα προϊόντα χωρίς να παράγει η ίδια τίποτα!

Ακόμα και τα λίγα που παράγονται εδώ φεύγουν στο εξωτερικό κι αγοράζουν εδώ όλα τα άχρηστα και υποδεέστερα εισαγόμενα λόγω χαμηλότερης τιμής.

Σήμερα όμως κι αυτό άλλαξε αλλά μόνο ως προς τις τιμές που έφυγαν στον Θεό κι από ποιότητα... αφήστε το!

Οι κυβερνήσεις δεν δίνουν καμιά σημασία στην ανάπτυξη της περιφέρειας ούτε και έχουν κάτι στα μελλοντικά πλάνα τους εκτός από ένα σχέδιο...να καλύψουν τις ελλείψεις και τις ανάγκες αυτές, με εισαγώμενα εργατικά χέρια!

Δηλ. καληνύχτα Ελλάδα!


Θα ήταν πράγματι όμορφο για τους νέους αλλά δεν βοηθά το κράτος ανέκαθεν...


Δημήτρης-Βούλα Καψώνα

Dimitris Fragiadakis πιστεύετε ότι αν έδιναν στους νέους άτοκα δάνεια για σπίτια στα χωριά και καλλιερηήσιμη γη, θα δέχονταν?

πιστεύετε ότι αν έδιναν στους νέους άτοκα δάνεια για σπίτια στα χωριά και καλλιερηήσιμη γη, θα δέχονταν?


Ρούλα Μυλοχαράκτη

Δημήτρης-Βούλα Καψώνα αυτό είχε κάνει κάποια κυβερνηση κάναν ωραιότατα σπίτια κάπου στις Σαπες στη Κομοτηνη για τους ομογενείς από Σοβιετική Ένωση δωθηκαν όμως σε ανεξέλεγκτα άτομα ξυλοναν παράθυρα πόρτες βρύσες και τα πουλούσαν σε γειτονικά παζαρια βέβαια πήραν σπίτια και πολλοί νοικοκυρεμενοι άνθρωποι που φαίνονταν από τις κουρτίνες τους όμορφους κήπους που καλλιεργουσαν κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει με πολύτεκνες οικογένειες να τους δώσουν σπίτια και εκτάσεις να καλλιεργούν έτσι να τους εξασφαλίσει οικονομικά δεν ξέρω αλλά μπορεί και να πετύχει αυτα


Δημήτρης-Βούλα Καψώνα

Ρούλα Μυλοχαράκτη σαν ιδέα είναι πολλή καλή. Αρκετοί θα την εκμεταλλευτούν. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι οι περισσότεροι θα γυρίσουν την πλάτη. Είναι δύσκολη η δουλειά στα χωράφια και δεν την προτιμούν..

Με τις επιδοτήσεις που δίνονταν, οι αγρότες ξέμαθαν από τη δουλειά. Το ίδιο και τα παιδιά τους 40 και χρόνων σήμερα, πόσο δε τα παιδιά των 40αρηδων.


Constantine Kounavis Anand Prateeksha

Η πρότασίς σας φυσικά και είναι πολύ σωστή και εποικοδομητική τόσο για τον λαό, όσο και για το κράτος, κε καθηγητά!!! Και φυσικά επειδή είναι τόσο εποικοδομητική δεν εφαρμόζεται!! Γιατί ο σκοπός των πολιτικών δεν είναι να δημιουργήσουν ένα υγιές, δυνατό δε όλους τους τομείς κράτος, αλλά ακριβώς το αντίθετο!! Τουλάχιστον παρακολουθώντας τα πεπραγμένα τους και όχι τα λόγια τους σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγω!!!


Μαρία Μωραΐτου

Πολυ σωστά ταλετε κ. Τσελεντη Μπράβο σας ομως οσο δίδονται τα επιδόματα δεν γινεταιτιποτα .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου