Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Τότε τι φταίει;

Αδυνατούμε, πεισματικά, να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις της εποχής μας! Προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε με καλύτερο τρόπο εργαλεία που, πια, είναι παρωχημένα και δεν ανταποκρίνονται στην εποχή μας.

Όσο επιμένουμε σε αυτό και η κοινωνία συνεχίζει να εξελίσσεται, θα ανοίγει ακόμα περισσότερο η ψαλίδα. Εμείς θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε τέλεια εργαλεία που θα ανήκουν στο μουσείο της ανθρωπότητας και θα είμαστε στερημένοι των δεξιοτήτων που απαιτούνται για να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητά μας. 

--------------------------------------

Έλληνες προοδευτικοί δάσκαλοι και καθηγητές, εν έτη 2023.. Ιδού τα αποτελέσματα των ικανοτήτων τους, η οποία αντικατοπτρίζεται στα πρόσωπα των μαθητών τους...!!! Λογικό ότι δεν θέλουν καμια αξιολόγηση, θα φανεί η ανεπάρκεια τους.. 😪😪😪😪😪😪
----------------------------------------

Παιδεία, υγεία, και κοινωνία ώρα μηδέν..

Η παιδεία μας, το υπουργείο παιδείας... όλοι ξήλωμα.

Πέφτω από τα σύννεφα

...αν θέλει η χώρα υψηλές επιδόσεις να σταματήσει την εσκεμμένη υποχρηματοδότηση του δημοσίου σχολείου για να εξυπηρετηθούν αλλά συμφέροντα και να δώσει λεφτά για εκπαιδευτικους, λέβητες και κτηριακες υποδομες που πέφτουν ταβάνια!

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της ελληνικής παιδείας γενικότερα! Διότι το υπουργείο Παιδείας (και Υγείας) στην Ελλάδα είναι ό,τι το υπουργείο... Ναυτιλίας στην Ελβετία!!!

Τα παιδιά έχουν ένα πολύ επιβαρυμενο πρόγραμμα τόσο στο σχολείο όσο και μετά. Ενώ κουράζονται δεν αποκομιζουν τίποτα, ούτε ως προς την γνώση ούτε ως προς τις ικανότητες. Πρέπει να αλλάξουν πολλά στο σύστημα εκπαίδευσης. Κάποια σοβαρά κράτη που είχαν το ίδιο πρόβλημα, έκαναν γενναίες μεταρρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου