Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Ιδέες για workshop - Συνέδρια .κ.λ.π. ---- workshopείναι σύνθετος. Βγαίνει από τις λέξεις work.......

 Το workshop είναι ένα βραχυπρόθεσμο εκπαιδευτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τις δεξιότητες των συμμετεχόντων σε ένα συγκεκριμένο τομέα ή επαγγέλματα όπου οι εξελίξεις σε τεχνικές αναγκάζουν τους ανθρώπους να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους.

------------------------------------------------------------------

Συνέδρια είναι συναθροίσεις ομοειδών ανθρώπων σε ένα επάγγελμα που συγκεντρώνονται για να μοιραστούν τις απόψεις και τις απόψεις τους σε ένα ευρύτερο φάσμα θεμάτων. Η ατμόσφαιρα είναι τυπική και ο χώρος είναι διαφορετικός από το εργαστήριο. 

Ο τόπος που έχει επιλεγεί για μια διάσκεψη πρέπει να έχει όλα τα οπτικοακουστικά βοηθήματα καθώς και τις εγκαταστάσεις διαμονής των συμμετεχόντων, καθώς τα συνέδρια μπορούν να πετάξουν μέσα σε λίγες μέρες, καθώς οι συμμετέχοντες προέρχονται από μακρινά μέρη. 
 Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τις απόψεις  τους και το επίκεντρο είναι περισσότερο η ανταλλαγή γνώσεων παρά η προσφορά ορισμένων δεξιοτήτων, όπως συμβαίνει στα εργαστήρια!

Εν συντομία: Workshop vs. Conference

Αν και τα εργαστήρια και τα συνέδρια είναι εκπαιδευτικά, οι διασκέψεις τείνουν να είναι πιο επίσημες από τη φύση των εργαστηρίων.

Τα εργαστήρια είναι βραχυπρόθεσμα μαθήματα κατάρτισης, όπου οι συμμετέχοντες έρχονται να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους μέσω ενός εμπειρογνώμονα ο οποίος επιδεικνύει νέες τεχνικές αντί να υιοθετήσει ένα στυλ διδασκαλίας.

Τα συνέδρια, από την άλλη πλευρά, τείνουν να είναι συγκεντρώσεις ομοειδών ανθρώπων που συναντιούνται για να συζητήσουν ένα προκαθορισμένο θέμα και οι συμμετέχοντες μοιράζονται τις απόψεις και τις απόψεις τους προς όφελος όλων των παρόντων.

----------------------------------------------------------------------

Τα εργαστήρια έχουν συνήθως έναν μικρό αριθμό συμμετεχόντων που συναντώνται για να επωφεληθούν από τις γνώσεις των εμπειρογνωμόνων.
Οι τάξεις σε ένα εργαστήριο τείνουν να είναι άτυπες και η προσοχή στις διαλέξεις είναι μικρότερη. Οι ειδικοί προτιμούν να επιδεικνύουν τις νέες δεξιότητες παρά να δίνουν διαλέξεις.

 Υπάρχει ενεργός συμμετοχή από τους συμμετέχοντες και η εξατομικευμένη προσοχή είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των εργαστηρίων. Συνεπώς, η δύναμη των συμμετεχόντων είναι σκόπιμα χαμηλή, ώστε οι εμπειρογνώμονες να μπορούν να βοηθήσουν όλους τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν τη μέγιστη δυνατή γνώση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο όρος workshop είναι σύνθετος. Βγαίνει από τις λέξεις work + shop που θα μπορούσαμε να το μεταφράσουμε ως κατάστημα εργασίας (εργαστήριο).

---------------------------------------------------------------------

Βιομηχανία είναι μία μεγάλη μονάδα παραγωγής προϊόντων η οποία εκμεταλλεύεται πρώτες ύλες, τις επεξεργάζεται και παράγει το τελικό προϊόν.

Οι βιομηχανίες είναι μεγάλες μονάδες που παράγουν προϊόντα με τη χρήση πολλών μηχανημάτων, σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα και σε μεγάλη ποσότητα.

-------------------------------------------------------------------

Η καινοτομία και ο μετασχηματισμός δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις και στους οργανισμούς να μετατρέψουν νέες ιδέες σε μηχανισμούς παραγωγής υψηλής αξίας και ζήτησης.

Σχεδιασμός και διαμόρφωση πρότασης αξίας ,

Σχεδιασμός Ελάχιστου Βιώσιμου Προϊόντος (Minimum Viable Product)

Δικτύωση και καθοδήγηση

Υπηρεσίες διασύνδεσης (matching) προϊόντων και υπηρεσιών

Δημιουργία workshop επιχειρηματικότητας

Προετοιμασία συμμετοχής σε επιχειρηματικούς διαγωνισμούς

Coaching και mentoring σε στελέχη και νέους επιχειρηματίες

---------------------------------------------------------------------------------------------

Διοργάνωση Σεμιναρίων- Workshops

Αν ενδιαφέρεστε να διοργάνωσετε  workshop ...

Οι ελάχιστες απαιτήσεις για διοργάνωση εργαστηρίου(workshop) είναι να υπάρχει διαθέσιμη αίθουσα 25-50 ατόμων, εξοπλισμένη με τουλάχιστον 10 υπολογιστές, με ασύρματη πρόσβαση στο ιντερνέτ για όσους συμμετέχουν με φορητούς υπολογιστές και προβολικό(video projector) για τις παρουσιάσεις.

Πριν και μετά το εργαστήριο χρειάζεται επικοινωνία με τους τοπικούς φορείς και τα όλα τα μέσα ενημέρωσης της περιοχής, με σκοπό να δοθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δημοσιότητα στην πρωτοβουλία σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου