Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Δημιουργικότητα & καινοτομία 2

 Δημιουργικοί και καινοτόμοι  είναι αυτοί που έχουν αυτοπεποίθηση, πρωτότυπη και αυθεντική σκέψη, στάση αμφισβήτησης αλλά και ελευθερία να δοκιμάσουν κάτι πέρα από αυτό που όλοι μπορούν να κάνουν!

Πνευματική ευλυγισία και Ικανότητα ανάπτυξης εναλλακτικών προτάσεων, λύσεων,  Ικανότητα ανάπτυξης μοναδικών και ασυνήθιστων ιδεών, λύσεων, σχέσεων, μοντέλων, θεωριών,

 Ικανότητα για εναλλακτικές μορφές προτάσεων και λύσεων- Χιούμορ, Ικανότητα παραγωγής κριτηρίων για την αξιολόγηση της διαδικασίας και του αποτελέσματος, Ικανότητα μετασχηματισμών!

Η χώρα μας χρειάζεται να τονώσει την ικανότητά της για δημιουργικότητα και καινοτομία τόσο για κοινωνικούς όσο και για οικονομικούς λόγους. 

 Η Δημιουργικότητ είναι, η ικανότητα του ατόμου να βλέπει τα πράγματα με ένα νέο και ασυνήθιστο τρόπο, να διακρίνει την ύπαρξη προβλημάτων εκεί που οι άλλοι δεν μπορούν να τα επισημάνουν και να δίνει νέες, ασυνήθιστες και αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα!

Η  καινοτομία είναι κάτι που ποτέ προηγουμένως κανείςδεν έκανε, κάτι καινούργιο, είναι το  αποτέλεσμα- προϊόν της δημιουργικότητας!

 Η καινοτομία είναι η επιτυχής υλοποίηση νέων ιδεών!

Νέα προϊόντα, υπηρεσίες, διαδικασίες, στρατηγικές και οργανώσεις απαιτούν ανθρώπους οι οποίοι γεννούν νέες ιδέες και συνδυασμούς ιδεών. Συνεπώς, ικανότητες όπως η δημιουργική σκέψη και η προηγμένη επίλυση προβλημάτων είναι εξίσου σημαντικές στον οικονομικό και τον κοινωνικό τομέα!

Επιμονή και θετική στάση απέναντι στο νέο, προθυμία για δοκιμή επίλυσης μη δομημένων προβλημάτων, εσωτερικό κίνητρο!


Προώθηση της παρατήρησης, της περιέργειας, Δραστηριοποίηση του συναισθήματος και των γνωστικών λειτουργιών, Άνεση χρόνουμΑποδοχή της διαφορετικότητας, Ποικιλία ερεθισμάτων και κινήτρων!


Δημιουργικότητα, χώρος και χρόνος για εξατομικευμένη αλλά και υποστηρικτική συνεργασία και αλληλεπίδραση...


Ο  δημιουργικός ανοίγει νέες οπτικές γωνίες ,αφήνει περιθώρια φαντασίας,προτιμά να τον ερωτούν παρά να ερωτά

Χρησιμοποιεί προβλήματα παρά εφαρμογές!


 Δραστηριότητες 'οσων το δυνατό περισσότερων ιδεών είναι ο καλύτερος τρόπος για ανάπτυξη της δημιουργικότητας 

 έξω από ένα κλίμα αξιολόγησης οδηγεί σε περισσότερη παραγωγή αλλά και αυτοαξιολόγηση για περισσότερο αποδοτικές ιδέες και ποιοτικά αναβαθμισμένες!

Πάντα τα δημιουργικά μυαλά βρίσκονται σε ένα συνεχή διάλογο με τους κανόνες, τις αρχές, τις βασικές γνώσεις, δεξιότητες και διαδικασίες,Τις υπερβαίνουν και τις ανατρέπουν

Θέλουμε να είστε πιο δημιουργικοί στη δουλειά σας, γι΄ αυτό θα σας δείξουμε πώς να το κάνετε!

(Διάφορα κομμάτια αποσπάσματα.....)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου