Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Καλώς ήλθατε! Δίνεται χώρος προβολής και ανάπτυξης προτάσεων και σκέψεων χωρίς

 THINK TANK (δεξαμενή σοβαρής πολιτικής σκέψης)

Καλώς ήλθατε!

Δίνεται χώρος προβολής και ανάπτυξης προτάσεων και σκέψεων χωρίς κανέναν περιορισμό (εκτός φυσικά της βωμολοχίας) από όλους τους πολίτες της χώρας ανεξάρτητα του πολιτικού χώρου στον οποίο ανήκουν ή δεν ανήκουν.

Δεν μας ενδιαφέρει τι ψήφισε ή τι ψηφίζει ο καθένας που συμμετέχει καθώς δεν τίθεται κανένα θέμα ταύτισης αυτής της προσπάθειας με κάποιον πολιτικό χώρο αλλά τίθεται θέμα ταύτισης μόνο με την προστασία του Δημοκρατικού πολιτεύματος μέσω της ανταλλαγής και σύνθεσης απόψεων των πολιτών μέσω των social media και όχι μόνο, της συγκεκριμένης κίνησης πολιτικής σκέψης.

Καλούμε όλες τις ομάδες πολιτών με υγιή σκέψη και αγάπη για τους ανθρώπους και τη χώρα να συμμετέχουν αυθόρμητα και ενεργά ώστε να προσφέρουν ποιοτική πληροφορία σε όλους μας είτε γιατί κάνουν λόγο για κάτι το οποίο είναι η δουλειά τους και έχουν την εξειδίκευση και τη γνώση είτε γιατί βιώνουν μία κατάσταση και έχουν την εμπειρία.

Συμπαθητικά όλα τα ΜΜΕ αλλά έχουμε το δικαίωμα να μην πιστεύουμε και πολλά από αυτά που μεταδίδουν.
Ή μήπως δεν το έχουμε;

Συμπαθητικές όλες ο κυβερνήσεις αλλά έχουμε το δικαίωμα να διαφωνούμε και μαζί τους.
Ή μήπως δεν το έχουμε;

Η χώρα τα τελευταία χρόνια ειδικά μετά τις συνθήκες που έχουν επικρατήσει παγκοσμίως (πανδημία, πόλεμοι, κλπ) «μυρίζει» θάνατο, καταστροφή, διχασμό, δυστυχία, ανεργία, πείνα και "βάναυσες πολιτικά" συμπεριφορές προς κάθε πολίτη που έχει μία "άλλη" διαφορετική τοποθέτηση από αυτή της πολιτικής που ακολουθείται σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Ως πολίτες έχουμε δικαίωμα στη δημιουργία, στη ζωή, στην ευτυχία, στις όμορφες σκέψεις και στην παραγωγή σοβαρών πολιτικών προτάσεων που λύνουν άμεσα προβλήματα καθημερινότητας. 

Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ!

Εμείς ως κίνηση πολιτικής σκέψης «ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» θα εστιάσουμε σε τέσσερις (4) βασικούς άξονες που αφορούν 100% δικαιώματα και ελευθερίες πολιτών.

ΥΓΕΙΑ για όλους

ΠΑΙΔΕΙΑ  για όλους

ΚΡΑΤΟΣ φιλικό για όλους

ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΕΩΝ  για όλους

Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑΣ, λίγα λόγια καρδιάς!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  για όλους


Αλλάζουμε πρώτα εμείς,
παράγουμε νέες αντιλήψεις,
αλλάζουμε την πολιτική στη χώρα!

Η ιδέα.

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

ονομάζομαι Στέργιος Ακρίβος και είμαι σύμβουλος πολιτικής και εταιρικής επικοινωνίας.

Μία ομάδα ανθρώπων με έντονη κοινωνική "ενσυναίσθηση" και μία "καθημερινή τριβή" με τα ανυπέρβλητα πλέον κοινωνικά προβλήματα με οδήγησαν στην απόφαση για τη δημιουργία αυτής της κίνησης πολιτικής σκέψης με την ονομασία "ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ".

Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι ευχαριστημένος με αυτά που ζούμε και θέλω κάπως να αντιδράσω αλλά δεν γνωρίζω τον τρόπο ώστε να οδηγήσω και άλλους ανθρώπους προς αυτή την κατεύθυνση.

Σκέφτηκα λοιπόν ότι μία ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ δεν αφορά, τουλάχιστον για μένα, τη βία ή την υποστήριξή μου σε κάποιο πολιτικό κόμμα από αυτά που υπάρχουν καθώς παρατηρώ μία απόλυτη απαξίωση της ύπαρξής μας.

Η γνώμη μου είναι ότι μας συμπεριφέρονται σαν "απλούς αριθμούς και όχι σαν "ανθρώπους με αξία" κάτι το οποίο με λυπεί και με πληγώνει αφάνταστα.

Τις σκέψεις μου αυτές, όσες φορές τις έχω μοιραστεί με άλλους ανθρώπους και κυρίως νέους, γίνονται αποδεκτές αλλά καταλήγουν σε μία μόνο φράση:


«Και τι μπορούμε να κάνουμε; Τίποτα.»   


Η αλήθεια είναι ότι κάθισα και σκέφτηκα πως η μόνη δύναμη που έχουμε ως πολίτες είναι η πραγματική γνώση για ότι συμβαίνει σήμερα στη ζωή μας η οποία αν πάρει μεγάλες διαστάσεις μπορεί να νικήσει την "καθοδηγούμενη γνώση" των ελεγχόμενων πηγών πληροφορίας που στόχο έχουν πάντα την αδιαμαρτύρητη υποταγή των πολιτών.

Και εδώ ακριβώς είναι που λέω πλέον σε όλους μία νέα φράση:

Αν θέλεις να κάνεις κάτι, μπορείς να κάνεις.


Γράψε ένα άρθρο επιστημονικής προσέγγισης, γράψε ένα σχόλιο για αυτά που ζούμε με βάση τη δική σου αντίληψη ή πρότεινε λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι και η πολιτική σκηνή της χώρας αδιαφορεί λόγω έλλειψης γνώσης ή γιατί δεν την ενδιαφέρει και κυρίως… Προώθησε και μοίρασε αυτό το περιεχόμενο που εσύ έφτιαξες ώστε να το δω και εγώ και όλοι όσοι προβληματίζονται και είναι ανήσυχα μυαλά.   


Επιτέλους ας αναδείξουμε ανθρώπους με αξία και ας "μιλήσουμε" και λίγο οι πολίτες για οράματα και όμορφα συναισθήματα ώστε να "περάσουμε" στην κοινωνία και κυρίως στη νέα γενιά για την οποία ειλικρινά στεναχωριέμαι, ένα συμπαγές και δυνατό μήνυμα αλλαγής και ελπίδας…

Δεν είναι όλα τόσο "μαύρα και άραχνα" όσο φαίνονται και όσο επιθυμούν να τα παρουσιάσουν.


Πρέπει να αντιληφθούμε όλες και όλοι μας πως στο χέρι μας είναι να κάνουμε μία "επανάσταση αισιοδοξίας", να αλλάξουμε αντίληψη και σκέψη και να φέρουμε τα πάνω - κάτω.  


 Γιατί μπορούμε να το πετύχουμε αν θέλουμε.


Το θέμα είναι, θέλουμε;

Η απάντηση είναι δική σας.


Σημαντικές σημειώσεις:

- Δεν με ενδιαφέρει αν ξεκινήσουμε δέκα (10) ή είκοσι (20) άνθρωποι αλλά με ενδιαφέρει να δούμε ξανά στη χώρα μας πραγματικά χαμόγελα.

- Μην ψάχνετε σε μένα «άλλους σκοπούς» γιατί δεν υπάρχουν.

- Δεν είμαι "πουθενά" σε κανένα "σκάνδαλο" και δεν έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου "δάνειο" κανονικό και "μεταφορικό".

- Είμαι ένας πολίτης σαν εσένα που με διαβάζεις αυτή τη στιγμή και σε καλώ να αισθανθείς την κίνηση πολιτικής σκέψης "ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ" δική σου.

- Εγώ απλά τη δημιούργησα. Η συνέχεια της, η δυναμική της και η επιτυχία της εξαρτάται από σένα και μόνο.

- Πρώτος στόχος είναι να καταφέρει να γίνει το μεγαλύτερο THINK TANK στη χώρα με ό,τι αυτό σημαίνει για την οποιαδήποτε επιρροή.

Πολύ πιο μακρινός στόχος και εφόσον η συγκεκριμένη προσπάθεια βρει κοινωνική απήχηση είναι να μετατραπεί σε έναν αυτοχρηματοδοτούμενο οργανισμό ώστε να μετεξελιχθεί σε πολιτικό κόμμα με διαφανείς και δημοκρατικές διεργασίες και διαδικασίες, με τα αξιώματα να είναι προσβάσιμα από όλες και όλους.

Δηλώνω ξεκάθαρα ότι είμαι ο τελευταίος που θέλω αξιώματα αλλά δηλώνω επίσης ξεκάθαρα ότι θα βρίσκομαι δίπλα σε όποιον/α τα επιθυμεί με εντιμότητα, συνέπεια και αξιοπρέπεια μόνο.

Το μόνο που επιθυμώ διακαώς είναι να δω ξανά στη χώρα μου σεβασμό στους ανθρώπους και κυρίως στην αξιοπρέπεια τους.

Και μία τελευταία συμβουλή…

Για μένα, είσαι σπουδαίος/α ακόμα και να μην το αντιλαμβάνεσαι και μπορείς σίγουρα να βοηθήσεις τη χώρα σου με τις ιδέες σου.

Κάνε το, μην αργείς!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου