Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Οφείλουμε να χαιρετίσουμε την άποψη ότι η επιχειρηματικότητα είναι η λύση και η απάντηση, όποια και αν είναι η ερώτηση...

 Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι

Ο καταιγισμός εξελίξεων και επικαιρότητας μας υποχρεώνει να παρέμβουμε, ενόψει επανέναρξης της νέας «ακαδημαϊκής» χρονιάς του Κύκλου. Πολιτικές συγκυρίες, διοικητικές αστοχίες, ζητήματα σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά απασχολούν την επικαιρότητα και μας επηρεάζουν πολύ ή λίγο όλους.

Ωστόσο, θα θελα να σταθώ στα εξής δύο σημεία:

1. Αξίζουμε όλοι συγχαρητήρια για το κουράγιο, την αφοσίωση, την επιμονή, την πίστη και την επένδυση στη προσπάθεια που ευοδώθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Αναφέρομαι στην ανάκτηση μετά από 13 χρόνια της επενδυτικής βαθμίδας για την ελληνική οικονομία. Στον Κύκλο, είμαστε υπερήφανοι που υπηρετήσαμε τον εθνικό αυτό στόχο στο ακέραιο παρά τις δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίσαμε σε προσωπικό, ή, επιχειρηματικό επίπεδο.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας τιτάνιας προσπάθειας των παραγωγικών τάξεων της χώρας στις οποίες κατά τεκμήριο ανήκουν όλα τα μέλη του Κύκλου, καθώς και των υγιών δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων του τόπου, τις οποίες φιλοξενούμε ανεξαρτήτως κομματικού στίγματος όπως είναι πλέον ευρέως γνωστό.

Ένα μπράβο όμως και στην συστηματική δουλειά της Διοίκησης, που κατάφερε πλέον μέσα από μία σειρά μεταρρυθμίσεων να αναβαθμίσει, να προβάλει και κυρίως να πείσει ότι η Ελλάδα αξίζει την εμπιστοσύνη των αγορών.

Μπράβο και ξανά μπράβο σε όλους και όλες τις συναδέλφους!

2.Στο πλαίσιο της ανάγκης πολυφωνίας εντός δημοκρατίας, στέκομαι γι’ άλλη μία φορά στην ανάγκη ανασύνταξης της κεντροαριστεράς στην νέα πραγματικότητα του πολιτικού σκηνικού, μέσω πλέον δύο φορέων· του ΠΑΣΟΚ ως ιστορικού εκφραστή του έτερου πολιτικού πόλου, και του ΣΥΡΙΖΑ, που πλέον καλείται να αναδείξει Πρόεδρο που θα εκσυγχρονίσει την αριστερά στα δεδομένα της σύγχρονης αγοράς και της σημερινής κοινωνίας, χωρίς να δαιμονοποιεί την επιχειρηματικότητα και το ελεύθερο επάγγελμα.

Έχοντας τοποθετηθεί στο παρελθόν και στις εκλογές του κυβερνώντος και του τρίτου κόμματος πολύ ενεργά υπέρ της πολιτικής θέσης που έθετε την επιχειρηματικότητα στο προσκήνιο, θα ήταν σφάλμα να μην πράξουμε το ίδιο και τώρα. Άλλωστε έχουμε εκφράσει την ευαρέσκεια μας προς τους πολιτικούς χώρους που πρεσβεύουν ακριβώς αυτό.

Προς τούτο, οφείλουμε να συγχαρούμε κάθε υποψήφιο που προκρίνει την επιχειρηματικότητα ως μία δημοκρατική πρόταση προς την αριστερά.

Οφείλουμε να χαιρετίσουμε την άποψη ότι η επιχειρηματικότητα είναι η λύση και η απάντηση, όποια και αν είναι η ερώτηση και η πολιτική αφετηρία. Η αδέσμευτη ελεύθερη πρωτοβουλία, η εξάλειψη των εξαρτήσεων, το πάθος και η δημιουργία χωρίς παρωπίδες και χωρίς ταμπέλες, υπήρξε πάντοτε και παντού η μόνη δίοδος προς την πρόοδο, την αναγέννηση, το επέκεινα, ακόμα ακόμα την ίδια την δημοκρατία.

«Πόσο σημαντικό είναι να ηγείται της αριστεράς ένας άνθρωπος που πιστεύει στην επιχειρηματικότητα και την αριστεία ως εργαλείων μόχλευσης κοινωνικής και ταξικής κινητικότητας. 

Πόσο σημαντικό είναι να ηγείται δυνητικά της χώρας ένας φυσιολογικός άνθρωπος που, ούτε προέρχεται από τζάκι, ούτε τον κρατάει κανείς και από πουθενά.

Όπως ακριβώς πράξαμε στο παρελθόν με όλες τις υποψηφιότητες σε όλα τα κόμματα που προέκριναν την επιχειρηματικότητα, την πρόοδο, την αριστεία, τον μόχθο, τη στοχοθέτηση και την πάλη για ένα καλύτερο αύριο και μία ισχυρή ανάπτυξη στο επίκεντρο των αξιών και των προτάσεων διακυβέρνησης για το μέλλον της χώρας μας, προσκαλούμε στον Κύκλο Νέων Επιχειρηματιών τον κο Στέφανο Κασσελάκη, και προτείνουμε στα εξ ευωνύμων μέλη μας να στηρίξουν αυτήν την πολιτική πρόταση για το μέλλον της δημοκρατίας.

Προσκαλούμε τέλος, κάθε υποψήφιο σε κάθε πολιτικό φορέα να εναγκαλίζει ωσαύτως την αξία της επιχειρηματικότητας. Δεσμευόμαστε να είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια κάθε τέτοιας κατεύθυνσης.

Με εκτίμηση,

Ο συντονιστής του Κύκλου Νέων Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών, Πάρις Παπαβασιλείου

Πηγή:taepikaira.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου