Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Η γένια των Millennials θα αλλάξει τον κόσμο

 Η γένια των Millennials θα αλλάξει τον κόσμο μας προς το καλύτερο, μονό αν τους στηρίξουμε κατάλληλα. Ξέρουμε όμως πως να το κάνουμε αυτό;

Millennials (M) θεωρούνται όσοι έχουν γεννηθεί μεταξύ 1980 και 2000. Η έντονη διαφοροποίηση τους από τις προηγούμενες γενιές δεν είναι μόνο η επιρροή της τεχνολογίας και των εξελίξεών της, αλλά και τα έντονα κοινωνικά φαινόμενα που κυριάρχησαν στη ζωή τους.

Η άγνοια των ιδιαιτεροτήτων των M, η αδυναμία κατανόησής τους και ο αρνητισμός των προηγούμενων γενεών είναι ξεκάθαρο ότι δεν τους υποστηρίζει. Οι κατηγορίες ότι οι Μ δεν είναι αυτό που εμείς πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να είναι, αυτό που θεωρούμε εμείς σωστό ή το να θέλουμε να γίνουν όμοιοι με εμάς, είναι σαφέστατα ο λάθος δρόμος συνεργασίας, επικοινωνίας και στήριξης της προσπάθειάς τους για έναν καλύτερο κόσμο. Διότι η αφετηρία αυτής της συνύπαρξης θα πρέπει να είναι ότι οι Μ όντως προσπαθούν για έναν καλύτερο κόσμο. Είναι με σιγουριά η περισσότερο κοινωνικά ευαισθητοποιημένη γενιά της ιστορίας.

Η γνώση των ιδιαιτεροτήτων των Millennials, που κέρδισα εκπαιδεύοντάς τους από τη στιγμή που εμφανίστηκαν στην αγορά εργασίας (περίπου εδώ και 20 χρόνια), με φέρνουν στη θέση να μπορώ να προτείνω μια σειρά πρακτικών ενεργειών που θα φέρουν τους Μ κοντά μας και θα γίνουμε συνεργοί στην προσπάθεια για έναν καλύτερο κόσμο. Πέρα από το αυτονόητο για εκείνους, το να επιμορφωθούμε δηλαδή στη νέα τεχνολογία και στα νέα πρωτόγνωρα σύγχρονα εργαλεία, πρέπει να ακούσουμε ξεκάθαρα και την κραυγή αγωνίας τους.

Πηγή:hrpro.gr/millennials (αποσπάσματα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου