Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

ραντεβού ........Σχέση από απόσταση

Στα πρώτα ραντεβού μη μιλάς για προηγούμενες σχέσεις!

 Είναι συνηθισμένο στο πρώτο ή στα πρώτα ραντεβού να θέλουμε να αναφέρουμε αρκετές λεπτομέρειες για εμάς.

Για όσα έχουμε ζήσει, για όσα έχουμε κάνει και για όσα μας έχουν πληγώσει. Και αυτό περιλαμβάνει και πρώην συντρόφους κάποιες φορές. Μικρές και σύντομες αναφορές δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα στο ραντεβού και δεν φέρνουν σε δυσάρεστη θέση τον μελλοντικό σύντροφο που έχουμε εκείνη τη στιγμή κοντά μας. 

Αντίθετα είναι χρήσιμες και γόνιμες καθώς φανερώνουν πως δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε από το παρελθόν μας. Ωστόσο, η συνεχή αναφορά  σε πρόσωπο  του παρελθόντος δεν θα βοηθήσουν το ραντεβού να εξελιχθεί ομαλά!

Οι πρώην σχέσεις μας είναι μέρος της ζωής μας και δεν χρειάζεται να τις καλύπτουμε με ένα πέπλο μυστηρίου. Η παντελή έλλειψη αναφοράς σε προηγούμενες σχέσεις μπορεί να υποκινήσει υποψίες ότι κάτι θέλεις να κρύψεις. 

Ίσως κάποιο δικό σου λάθος που ντρέπεσαι να αναφέρεις και που πιθανόν να ήταν ο λόγος που διαλύθηκε η σχέση. Ίσως το γεγονός ότι ακόμη τρέφεις συναισθήματα για τον άνθρωπο που ήσασταν μαζί. 

Σε καμία περίπτωση δεν ξορκίζουμε το παρελθόν μας και δεν το σβήνουμε από τη ζωή μας!Από την άλλη πλευρά το σύνηθες λάθος είναι η συνεχή αναφορά σε πρώην σχέσεις. 

Αρχικά, πριν συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό ενοχλεί τον συνομιλητή μας, ότι είναι μία εγωκεντρική και ενοχλητική συνήθεια, πρέπει να καταλάβουμε γιατί το κάνουμε εμείς αυτό. 

Γιατί μιλάμε συνέχεια για μία σχέση που έχει τελειώσει και δεν έχει καμία θέση στη σημερινή μας ζωή;Οι βασικοί λόγοι που αναφερόμαστε συνεχώς σε προηγούμενες σχέσεις είναι οι εξής:·  

   Αρχικά δεν έχουμε ξεπεράσει συναισθηματικά το άτομο με το οποίο ήμασταν μαζί. Η συνεχή αναφορά δείχνει ένα κόλλημα στο παρελθόν. Και πριν το αρνηθεί ο καθένας θα ήταν καλό να σκεφτεί ως παράδειγμα την περίπτωση ενός ατόμου που αναφέρεται για παράδειγμα συνέχεια για τη γυμναστική!

 Γρήγορα θα καταλάβουμε ότι αυτό άτομο έχει κόλλημα και το μόνιμο θέμα συζήτησης του είναι γυμναστική. Γεγονός που τον κάνει βαρετό, κουραστικό και μονόπλευρο. Αντίστοιχη είναι η εικόνα μας όταν έχουμε κολλήσει σε μία παρελθοντική σχέση, μαζί με το γεγονός ότι δείχνει επιπλέον ανωριμότητα και αγένεια.·    

 Δεύτερος βασικός λόγος είναι ότι δεν έχουμε αρκετές προτάσεις από άλλους συντρόφους. Όταν συναντάμε νέους ανθρώπους στη ζωή μας που είναι εν δυνάμει μελλοντικοί σύντροφοι, σίγουρα είναι πιο εύκολο να ξεχάσουμε την παλιά μας σχέση και να εστιάσουμε σε νέες καταστάσεις που ανοίγονται μπροστά μας.

Εστίασε στο παρόν! Η πρώην σχέση έχει πολλούς λόγους που είναι πρώην! Δεν πρόκειται να βρεις χώρο για νέους ανθρώπους στη ζωή σου αν δεν διώξεις όσους δεν είναι πλέον εκεί για εσένα! 

Ο καινούργιος άνθρωπος που γνωρίζεις ενδέχεται να είναι και εκείνος πληγωμένος, ή να αναπολεί δικές του παλιές καλές και καλές στιγμές. Αλλά έχει τη δύναμη και την ενσυναίσθηση να μην επιβαρύνει τη  δική σου ψυχή με το δικό του παρελθόν.

Άνοιξε την καρδιά σου σε νέες όμορφες γνωριμίες και το μέλλον θα είναι όμορφο και χρωματιστό!  

=================================================

Σχέση από απόσταση! Πώς ξεκινάει, πώς διατηρείται από την αρχή έως τη στιγμή που οι δύο σύντροφοι επιτύχουν να ζήσουν μαζί;

 Μία σχέση εξ αποστάσεως είναι πιθανό να φοβίσει και να προβληματίσει τόσο πολύ ορισμένους  ανθρώπους που ενδέχεται να μην την ξεκινήσουν ακόμη και με άτομα που ταιριάζουν και τους ενδιαφέρουν πολύ.

 Εμείς θα σας δώσουμε μερικά tips και μυστικά για την επιτυχή έκβαση μίας σχέσης από απόσταση!

Ορισμός χρονικού διαστήματοςΑρχικά το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι  να οριστεί ένα χρονικό πλαίσιο που θα δεχθούν και οι δύο πλευρές ως ένα  ανεκτό διάστημα για τη σχέση εξ αποστάσεως. 

Όταν ορίζουμε τον χρόνο, τότε το μυαλό και τα συναισθήματά μας  είναι πιο ήρεμα καθώς δεν υπάρχει η μόνιμη αγχωτική ερώτηση “έως πότε;”. 

Το άγνωστο διάστημα,  το μόνο που θα κάνει είναι μας κουράσει και να μην μας αφήσει να δούμε το φως στο τέλος του τούνελ.

Εμπιστοσύνη και σεβασμόςΑνάμεσα στο ζευγάρι πρέπει να  υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό και στις δύο πλευρές ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης, η ζήλια και τα εκνευριστικά υπονοούμενα, το μόνο που θα κάνουν είναι να σκοτώσουν τη σχέση και όχι να αποτρέψουν την άλλη πλευρά από πιθανές  ατασθαλίες!

 Επίσης δείξτε αμοιβαίο σεβασμό σε προσωπικές  ανάγκες που έχετε ακόμη και αν ζείτε μαζί. Μία βόλτα με την παρέα, μία έξοδο με τους συνεργάτες από τη δουλειά, ένα βράδυ που δεν μπορεί να σου μιλήσει, είναι φυσιολογικά ακόμα και αν μένατε σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων!

 Σεβασμός στο πρόσωπο του συντρόφου μας, σημαίνει ότι δεν κάνουμε ότι δεν θα θέλαμε να μας κάνει!

Έκφραση συναισθημάτωνΗ απόσταση και η τηλεπικοινωνία, ενδέχεται να μειώσουν την ποιότητα της επικοινωνίας. Αν γυρίσουμε θυμωμένοι από την εργασία μας πρέπει να το συζητήσουμε με το ταίρι μας. 

Δεν περιμένουμε αυτονόητα να το καταλάβει γιατί είμαστε με σκυθρωπό ύφος! Πρέπει να εκφράζουμε όλα τα συναισθήματα προς το ταίρι μας. Όσα θετικά ή αρνητικά νιώσαμε μέσα στην ημέρα από εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και όσα θέλουμε να πούμε ότι νιώθουμε για το ταίρι μας. 

Αν η καλή και η ειλικρινής επικοινωνία είναι μία φορά το μυστικό επιτυχίας για μία σχέση, είναι χίλιες φορές το μυστικό επιτυχίας για μία σχέση εξ αποστάσεως.

Μηνύματα και βιντεοκλήσειςΚατά τη διάρκεια της ημέρας μπορούμε να επιλέξουμε να στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μηνύματα για διατηρούμε ζωντανή την επαφή στη ροή της ημέρας. Ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται με μέτρο. 

Αρχικά γιατί ο γραπτός λόγος μπορεί να δημιουργήσει παρεξηγήσεις. Στη συνέχεια, υπάρχει πάντα να δημιουργηθούν εξαρτήσεις που αργότερα θα φέρουν προβλήματα. Αν πάντα στέλνω μήνυμα στο διάλλειμα από τη δουλειά μου στο ταίρι μου και μία μέρα δεν στείλω, ενδέχεται να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις και ανησυχίες. 

Καλύτερα να επιλέγουμε να  κάνουμε  συχνές βιντεοκλήσεις. Η τεχνολογία είναι σύμμαχος μας! Το να βλέπω το ταίρι μου, να “διαβάζω” τα μάτια του, το χαμόγελο του και όσα θα μας πει η γλώσσα του σώματος, είναι αναντικατάστατο! Εφόσον δεν μπορώ να το έχω διά ζώσης, πρέπει να το έχω μέσω μίας οθόνης.

Κάντε πράγματα μαζίΑνακαλύψτε όσα μπορείτε να μοιραστείτε και να κάνετε μαζί! Δείτε μία ταινία που θα την ξεκινήσετε μαζί και θα τη σχολιάζετε ταυτόχρονα! Παίξτε ένα διαδικτυακό παιγνίδι μαζί, αστειευτείτε, γελάστε μαζί! Ακόμα και ένα δείπνο μέσω μίας βιντεοκλήσης είναι προτιμότερο από τη μηδενική επικοινωνία! 

Σε καμία των περιπτώσεων δεν εννοούμε ότι η απομακρυσμένη επικοινωνία μπορεί να αντικαταστήσει την άμεση επικοινωνία. Αλλά όταν έχω επιλέξω να δημιουργήσω και να διατηρήσω μία σχέση εξ αποστάσεως, είναι σίγουρο ότι πρέπει να κάνω κάποιες θυσίες και κάποιες υποχωρήσεις!

Sexting και σεξ εξ αποστάσεωςΤο sexting κρατά ζωντανή τη σχέση και μεταφέρει στο ταίρι μας το μήνυμα πως το ποθούμε, το σκεπτόμαστε και μας λείπει. Θα πρέπει και πάλι να γίνεται με προσοχή ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και σε καμία των περιπτώσεων δεν μοιραζόμαστε φωτογραφίες που αργότερα σε έναν  ενδεχόμενο χωρισμό μπορεί να μας εκθέσου.
 Στα γραφεία σοβαρών γνωριμιών, έχουμε αρκετά μέλη από εξωτερικό αλλά και από την όμορφη επαρχία της  Ελλάδος που μέσω του γραφείου γνωριμιών ........ δημιουργούν σχέσεις αρχικά  απομακρυσμένες και στη συνέχεια εξελίσσονται σε κανονικές σχέσεις.

 Η απόσταση δεν πρέπει να αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα, ούτε για τους ομογενείς Έλληνες του εξωτερικού, ούτε για τους ανθρώπους που ζουν στην περιφέρεια. Υπάρχει πάντα κάποιο ταίρι που θα βρεθεί και θα θελήσει να αλλάξει διαμονή για να ζήσει κοντά στον έρωτά του!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου