Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

έμπειρη σύμβουλος....

 Οι σύμβουλοι matchmakers στο  γραφείο γνωριμιών....... είναι οι  έμπειροι  και ειδικοί σύμβουλοι  που θα αναλάβουν να ελέγξουν τη συμβατότητα ανάμεσα στα μέλη του γραφείου.

Πέρα από τις  προσωπικές σπουδές τους, οι σύμβουλοι εκπαιδεύονται από το γραφείο στις πιο σύγχρονες τακτικές  matchmaking, life coaching,  ψυχολογία σχέσεων και dating coaching.
Κάθε μέλος εξυπηρετείται από  την προσωπική του σύμβουλο με την οποία έχει το μεγαλύτερο μέρος της συνεργασίας.

Το πρώτο βήμα είναι η δημιουργία ενός αναλυτικού προσωπικού προφίλ. Το μέλος απαντάει με τη βοήθεια της συμβούλου σε ερωτήσεις που είναι απαραίτητες για να μπορέσει στη συνέχεια να γίνει η διαδικασία του matchmaking.

Ερωτήσεις που θα βοηθήσουν τη σύμβουλο να γνωρίσει καλύτερα το νέο μέλος. Να καταλάβει λεπτομέρειες για τον χαρακτήρα του, για τις συνήθειές του και για τους στόχους του στη ζωή.
Επίσης υπάρχουν ερωτήσεις που καθορίζουν πώς θέλει το κάθε μέλος να είναι το υποψήφιο ταίρι του. Θα μας θέσει κριτήρια ηλικιακά, μορφωτικά, εμφανισιακά, οικονομικά και συμπεριφορικά ή γενικά ότι ο κάθε άνθρωπος θεωρεί σημαντικό στοιχείο να υπάρχει στην προσωπικότητα του υποψήφιου συντρόφου του.

Η σύμβουλος έχει τη γνώση και την εμπειρία, αν το μέλος θέτει μη ρεαλιστικούς στόχους, να το συζητήσει και εξηγήσει στο μέλος πώς θα φτάσει στη σωστή γνωριμία με το συντομότερο και καλύτερο τρόπο.

Από τη στιγμή που έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία του ερωτηματολογίου, η σύμβουλος ξεκινά την ανάλυση της καρτέλας. Κάθε ερώτηση, ακόμα και αυτές που φαίνονται απλές, στην πραγματικότητα μας οδηγούν να καταλάβουμε καλύτερα τον χαρακτήρα του κάθε μέλους μας.

Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να γίνει σωστά η διαδικασία του ταιριάσματος.  Στη συνέχεια η  σύμβουλος matchmaker προχωρά στην αναζήτηση του κατάλληλου ανθρώπου που θα δοθεί ως σύσταση γνωριμίας. 

 Το πρώτο μέρος της αναζήτησης που αφορά ορισμένα απόλυτα δεδομένα (ηλικιακά, γεωγραφικά κ.α) γίνεται με ένα σύγχρονο αλγόριθμο που επιτρέπει να γίνουν οι αρχικές επιλογές σε μικρό χρονικό διάστημα.

Όταν όμως έρχεται η  ώρα για την επιλογή σε επίπεδο των πιο σημαντικών δεδομένων (χαρακτήρα- μόρφωση-κλπ_ η σύμβουλος λειτουργεί αποκλειστικά με τις αναλύσεις των καρτελών. Αναζητά με μεγάλη λεπτομέρεια στοιχεία συμβατότητας ανάμεσα στις καρτέλες.

Μόλις επιλέξει το «κατάλληλο» ζευγάρι, έρχεται σε επικοινωνία μαζί τους για να ενημερώσει για στοιχεία επικοινωνίας και κάποιες αρχικές και βασικές πληροφορίες για τον καθένα.

Η σύμβουλος αποκτά οικειότητα με το κάθε μέλος που συνεργάζεται και αποκτούν μία σχέση εμπιστοσύνης. Αν η πρόταση που θα γίνει δεν ευοδωθεί σε ολοκληρωμένη σχέση, τότε η σύμβουλος θα ακούσει με λεπτομέρειες τους λόγους που δεν προχώρησε η γνωριμία.

 Στόχος είναι να γνωρίσει και να κατανοήσει ακόμα καλύτερα το μέλος ώστε η επόμενη πρόταση να είναι πιο στοχευμένη.

 Αρκετές φορές βέβαια δεν χρειάζεται καθώς με την πρώτη σύσταση τα μέλη βρίσκουν το ιδανικό τους ταίρι.Ταυτόχρονα, οι matchmakers δίνουν γραπτώς και προφορικώς οδηγίες dating coaching για όλα μας τα μέλη.

Συμβουλές που θα βοηθήσουν όλους να σπάσουν τον πάγο της πρώτης γνωριμίας, να είναι πιο αποφασιστικοί ή πιοχαλαροί στα πρώτα ραντεβού, καθώς και να μην κάνουν κάποια μικρά λάθη που ωστόσο μπορεί να αποβούν μοιραία στην εξέλιξη του ραντεβού.

--------------------------------------------

Τα γραφεία σοβαρών γνωριμιών είναι εξέλιξη των γραφείων συνοικεσίων. Η κοινωνία εξελίσσεται και μαζί της συμπαρασύρει και ότι υπάρχει μέσα σε αυτήν.

Στις μεγαλύτερες και πιο αναπτυγμένες πόλεις του κόσμου, όπως Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Παρίσι, λειτουργούν γραφεία σοβαρών γνωριμιών με πολύ σύγχρονες και αποτελεσματικές στρατηγικές. Με πρωτοποριακές μεθόδους, εξειδικευμένο προσωπικό, dating coaching, συνειδητοποιημένα μέλη, αλλά κυρίως με πολύ καλά αποτελέσματα, δηλαδή δημιουργία αρμονικών και δυνατών σχέσεων για όλες τις ηλικίες, για όλα τα κοινωνικοοικονομικά και μορφωτικά επίπεδα.
 Πώς λειτουργεί; Εν συντομία, τα βήματα είναι απλά:

Συμπλήρωση ενός αναλυτικού σκεψιγραφήματος και δημιουργία ενός ολοκληρωμένου προφίλ που μας βοηθά να γνωρίσουμε καλύτερα το νέο μας μέλος. Ηλικιακά, μορφωτικά, οικονομικά, συμπεριφορικά κ.α. Τέλος, το νέο μέλος μας περιγράφει πώς θα ήθελε να είναι ο/η σύντροφος που θα αναζητήσουμε.  

Ανάλυση δεδομένων σε δύο βήματα. Αρχικά από ένα σύγχρονο αλγόριθμο, ειδικά σχεδιασμένο για matchmaking. Στη συνέχεια το ταίριασμα ολοκληρώνεται από ανθρώπινο δυναμικό, ειδικούς συμβούλους που έχουν  σπουδές σε κοινωνικούς τομείς και επιπλέον εκπαίδευση από την εταιρεία στο matchmaking.  
 Ενημέρωση των δύο μελών από τις προσωπικές τους συμβούλους, ανταλλαγή τηλεφωνικών αριθμών.  

  Η επικοινωνία πλέον είναι στα χέρια των ενδιαφερόμενων. Δύο άνθρωποι που θα μιλήσουν μεταξύ τους γνωρίζοντας ότι υπάρχει μία υψηλή συμβατότητα, είναι χαλαροί, μπορούν να φλερτάρουν, να διεκδικήσουν ο ένας τον άλλον και να απολαύσουν τη γνωριμία.

Αυτή η περιγραφή φυσικά είναι απλοποιημένη και συνοπτική. Πίσω από αυτή τη διαδικασία, υπάρχει τεράστια τεχνογνωσία, εξειδικευμένο προσωπικό, εχεμύθεια, ασφάλεια, και προσωποκεντρική φιλοσοφία στη λειτουργία της εταιρείας.

 Το προφίλ των μελών που απευθύνονται σε ένα γραφείο σοβαρών γνωριμιών δεν συμπεριλαμβάνει “τέλειους ανθρώπους” ούτε ανθρώπους “κατά παραγγελία”. Είναι άνθρωποι όλων των ηλικιών, όλων των μορφωτικών και κοινωνικών επιπέδων και σίγουρα όλων των οικονομικών επιπέδων. Ωστόσο όλοι έχουν ένα κοινό. Είναι συνειδητοποιημένοι ότι θέλουν μία σοβαρή σχέση.

Θέλουν συντροφικότητα. Θέλουν μοίρασμα. Και έχουν αποφασίσει να βρουν αυτό που αναζητούν με μία μέθοδο  δοκιμασμένη αλλά εκσυγχρονισμένη, ποιοτική, ασφαλής και αποτελεσματική.
Αν βαρέθηκες τα άστοχα ραντεβού ή τη μοναξιά, αξίζει τουλάχιστον να γνωρίζεις πριν απορρίψεις μία διαδικασία που σε παγκόσμιο επίπεδο, καθημερινά οδηγεί σε δυνατές σχέσεις πολλούς ανθρώπου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου