Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Παιδεία για όλους

Όλα είναι θέμα νοοτροπίας και αντίληψης των καταστάσεων. Ο μηχανισμός σκέψης πρέπει και μπορεί να αλλάξει από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πολίτη αυτής της χώρας.

Οι σκέψεις μας είναι οι παρακάτω:

- Τα σχολεία δεν είναι "παρκινγκ" παιδιών για να κάνουν οι γονείς τις δουλειές και τη ζωή τους. Όσο κακοπροαίρετα ή καλοπροαίρετα και αν επεξεργαστεί κάποιος/α την παραπάνω φράση θα αντιληφθεί άμεσα ότι πρόκειται για μία "σιωπηλή πραγματικότητα".

- Τα σχολεία είναι χώροι διαμόρφωσης προσωπικοτήτων και εκπαίδευσης καθώς καλούνται να ετοιμάσουν τους αυριανούς πολίτες ώστε να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο στο οποίο οι ίδιοι θα συμμετέχουν και θα επιχειρήσουν να κερδίσουν το μέλλον τους.

- Η παιδεία άρα, θα πρέπει να είναι το πρώτο και κυριότερο μέλημα κάθε κυβέρνησης αν την ίδια την ενδιαφέρει πραγματικά η ποιότητα των πολιτών της.

- Η βελτίωση των εγκαταστάσεων πρέπει να είναι άμεση και θέματα θέρμανσης και λογαριασμών κοινής ωφέλειας (ρεύματος, ύδρευσης, κλπ) δεν πρέπει καν να υπάρχουν ούτε ως στίγματα στο χάρτη του "διαλόγου καλυτέρευσης" της εθνικής παιδείας. Δεν θα κάνουμε συζήτηση και θα λέμε και "ευχαριστώ" για τα αυτονόητα.

- Όσοι εκπαιδευτικοί δεν αντιλαμβάνονται τη δουλειά τους ως το μέγιστο λειτούργημα τότε καλό θα είναι να αποχωρήσουν άμεσα και να απομείνουν αυτοί που έχουν μια τέτοια φιλοσοφία καθώς και να έρθουν νέοι οι οποίοι έχουν όραμα, αγάπη και σεβασμό στα "παιδιά" της χώρας καθώς αυτά είναι η "επόμενη ημέρα".

- Αξιολόγηση και εύρεση ικανών εκπαιδευτικών ώστε να δημιουργηθεί μία άξια επιτροπή σταθερής χάραξης πορείας σε ότι αφορά την επιλογή του διδακτικού περιεχομένου με σημείο αναφοράς τα πραγματικά ιστορικά, κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά και ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά χωρίς "ύποπτες παρεμβολές" που να επιτρέπουν αληθινούς ή τελείως άστοχους προβληματισμούς των πολιτών - γονιών και όχι μόνο.

- Πρέπει να υπάρχει εκπαιδευτική παρουσία σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε νησί ή απομακρυσμένο τόπο.

- Ισχυρές απολαβές και "κίνητρα" σε όλους τους εκπαιδευτικούς γιατί πρέπει να καταλάβουμε όλες και όλοι ότι από αυτούς εξαρτάται το μέλλον της χώρας μας. "Πονηρά" να σκεφτούμε μόνο, καταλαβαίνουμε άμεσα ότι μας συμφέρει καθώς αν αυτοί κάνουν με πάθος και όρεξη τη δουλειά τους στο σύνολό τους τότε να είμαστε σίγουροι 100% ότι το "μπούλινγκ" και κάθε άλλη μορφή άρνησης σεβασμού των ανθρώπων θα εξαφανιστούν σε άμεσο χρόνο από την ελληνική κοινωνία η οποία λέμε ξανά και σε αυτή την ενότητα ότι είναι μία μικρή χώρα με μόλις 10 με 12 εκατομμύρια ανθρώπους με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

- Στην κλασική ερώτηση "πού θα βρεθούνε τα χρήματα" πέρα ότι απαντάμε όπως και στην περίπτωση της υγείας για καταγραφή προτάσεων από "πραγματικούς ειδικούς" και έπειτα να ερωτηθεί το κράτος αν αντέχει ή όχι, έχουμε να προσθέσουμε χωρίς καμία πρόθεση λαϊκισμού ότι δεν είναι δυνατόν οι πολιτικοί του τόπου να δημιουργούν βίλες για προσωπική χρήση τους ενώ δεν έχουν φροντίσει πρώτα να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για την παιδεία της χώρας που κυβερνούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου